KOKONAISVALTAINEN JOHTAJA

Asiantuntijuutta on perinteisesti arvostettu suomalaisessa johtamiskulttuurissa. Ihmisten johtamisen taidot on nostettu esiin yhtä tärkeänä johtajuuden osa-alueena. Nykyisin, viimeisimpien neurotieteen tutkimusten mukaan, myös intuitiolla on merkittävä osuus johtajuudessa, erityisesti kokonaisuuksien hallinnassa ja päätöksenteossa.

Luotatko sinä vaistoosi isoissa asioissa?
Osaatko kuunnella yhteiskunnan ja markkinoiden suunnanmuutoksia ja trendejä, työyhteisön pinnan alla piileviä viestejä, keskustelukumppanisi luotettavuutta tai omaa asiantuntijatietoasi?
Osaatko ottaa kiinni kullanarvoisesta visiosta silloin on kun oikea hetki?
Tai osaatko välttää vaaroja sisäisen tietosi perusteella?

Suomalaiset johtajat uskovat perinteisesti tiedolla johtamiseen, todisteisiin ja rationaaliseen analyysiin päätöksenteossa. Tieteen näkökulma intuitiosta saataviin hyötyihin on kuitenkin jo yleisesti tunnustettua.

Monissa maailman suurimmista yrityksistä (mm. Telefonica, BASF, METRO AG) ylemmän johdon strategisten taitojen kehittämisen ohjelmissa intuitiivinen älykkyys luokitellaan yhdeksi tärkeimmistä tekijöistä johtajuuden kehittymisessä. Se nähdään ensisijaisen tärkeäksi myös digitalisoitumisen  johtamisessa.

The intuitive mind is a sacred gift and the rational mind is a faithful servant.
We have created a society that honors the servant and has forgotten the gift.

Albert Einstein

Työelämä 2020 -hankeraportin mukaan suomalaisen johtamistavan kolme parasta puolta ovat vahva asiaosaaminen, yhteinen arvopohja ja johtajien maanläheisyys. Kehittymisen tarvetta on seuraavissa asioissa: avoimemman keskustelukulttuurin luominen, ihmisläheisempi innostaminen ja suurempi kunnianhimon taso.

¨Tulevaisuuden johtajilta odotetaan yhä enemmän läsnäoloa ja vuorovaikutusta.
Kyse on luottamuksen rakentamisesta ja siihen meillä suomalaisilla on vahva pohja olemassa. Kehittymällä entisestään suomalaisesta johtamisesta voi tulla tulevaisuudessa meille kilpailuvaltti myös kansainvälisesti.¨  Margita Klemetti,  työelämä 2020 -hanke

Muistatko tärkeän työtilanteen, jossa sinulla oli vaistomainen tuntemus siitä, että asiat eivät ole kunnossa, mutta jätit sen huomiotta – ja kaduit myöhemmin?

Epäiletkö intuitiotasi kovien asiatietojen takia silloin, kun teet tärkeitä päätöksiä?
Siinä tapauksessa epäilet yhtä vahvimmista johtajuuden työvälineistäsi – omaa kokonaisvaltaista ajatteluasi.

TILAA UUTISKIRJEEMME

Käytämme sähköpostiosoitettasi vain lähettääksemme sinulle uutiskirjeemme sekä muuta tietoa palveluistamme ja tapahtumistamme. Emme luovuta sähköpostiosoitettasi kolmansille osapuolille.

 

PALVELUMME:

TAUSTATEORIAMME:

LISÄÄ MEISTÄ:

TAUSTATEORIAMME